Vlad Miriţă, primul tenor din lume care a cântat călare

Vlad Miriţă a susţinut un concert în Olanda unde şi-a impresionat publicul cântând de sus… de pe cal!

Unul dintre cei mai apreciaţi tenori din românia, Vlad Mirita a ajuns dincolo de graniţele României, tocmai în Olanda. Artistul a fost invitat să cânte la show-ul ecvestru ce are loc în fiecare an la Leeuwarden.

Evenimentul, de o importanţă mondială, aduna oameni din toate colţurile lumii şi de la an la an creşte în anvengura. Vlad a fost mai determinat că niciodată să prezinte un show ce îi va lăsa pe privitori cu gura căscată şi s-a urcat pe un armăsar din rasa Friesian pentru a interpreta live celebra canzoneta “O sole mio” .

El este primul tenor din lume care face acest lucru deoarece este extrem de greu să îţi controlezi respiraţia şi să cânţi bine călare.

Publicul a fost extrem de entuziasmat de cele auzite, aşa că artistul a împărţit autografe la finalul concertului şi a primit ropote de aplauze din partea celor prezenţi.

“‘Eu sunt îndrăgostit de călărie, iar caii din rasa Friesian sunt preferaţii mei, au un temperament foarte de echilibrat. Un prieten de-al meu, doctor veterinar, are în grajd doi friesieni de care sunt îndrăgostit şi pe care îi vizitez o dată la 2-3 zile! Este o bucurie să îi văd!” a declarat Vlad Mirită.

Rasa Friesian este una dintre cele mai apreciate din lume, în ciuda numărului mic al populaţiei – maxim 60.000 de exemplare în întreaga lume faţă de milioane de exemplare pentru fiecare dintre rasele consacrate “pur sânge Englez”, “pur sânge Arab”etc. Caii din această rasă sunt foarte des folosiţi în filmele istorice datorită faptului că sunt exprem de spectaculoşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *