Melodia zilei de 30 septembrie 2014

Ricchi e Poveri – Come Vorrei

 rp

Una dintre cele mai populare și îndrăgite trupe italiene este Ricchi e Poveri. Șlagăre ca ”Mamma Maria”, ”Acapulco”, ”Sara perche ti amo”, ”Che sara”, care au fost lansate în anii ’70 – ’80 – ’90, continuă să fie ascultate cu plăcere și astăzi.

Trupa Ricchi e Poveri a fost înființată în 1967 de Franco Gatti (născut la 4 octombrie 1942 în Genova), Angela Brambati (născută la 20 octombrie 1947 în Genova), Angelo Sotgiu (născut la 22 februarie 1946 în Trinitre d’Agultu e Vignola) și Marina Occhiena (născută la 10 martie 1950 în Genova).

Prima lor apariție publică a fost în Cantagiro 1968 cu “L’ultimo amore”. Trioul format din Franco Gatti, Angela Brambati și Angelo Sotgiu a cunoscut consacrarea la celebrul Festival de la San Remo, ediția 1970, pe care a câștigat-o cu piesa ”Se m’innamoro”. Ricchi e Poveri a participat la Festivalul de Muzică San Remo de mai multe ori din 1970, iar în 1971 au cântat “Che Sara”. Ricchi e Poveri a reprezentat Italia la concursul Eurovision 1978 cu piesa “Questo amore”, clasându-se pe locul 12 cu 53 de puncte. În 1981, Marina Occhiena a părăsit grupul.

Ricchi e Poveri a înregistrat în italiană și spaniolă și a avut unele dintre cele mai populare cântece italiene din anii ’80 și ’90, inclusiv “Mamma Maria”, “Se m’innamoro”, “Made in Italy”, “M’innamoro di Te” și multe altele.

Hit-ul lor “Che Sara” a fost, de asemenea, interpretat de José Feliciano și de Jimmy Fontana. 1971 este anul în care la festivalul San Remo fiecare cântec a fost interpretat de două ori, de fiecare dată cu un alt artist. Ricchi e Poveri a oferit a doua interpretare a piesei lui Feliciano.

Următorul mare succes al trupei a fost piesa “Sara Perche ti amo”. O versiune pentru țări din America Latină a fost înregistrată cu versuri spaniole. Astfel, “Sera porque te amo” a devenit un mare succes în Mexic, Caraibe, America Centrală și de Sud. Piesa a fost prezentată în unele coloane sonore de film: ”l’Éffrontée” (1985),” Spike of Bensonhurst” (1988), ”High Tension” (2003) și ”Unmade Beds” (2009).

Din 2007, piesa a fost prezentată în mai multe țări vorbitoare de limba spaniolă, devenind un simbol al unei generații. Piesa a fost refăcută în 2008, în limba germană, cu Diana Sorbello, cu titlul “Das ist, Weil ich liebe dich”, și în 2011, în olandeză, de Monique Smit și Tim Douwsma cu titlul “Eén zomeravond met jou”.

Ricchi e Poveri a susținut două concerte în Malta, pe 12 și 13 iunie 2009. Trupa a devenit populară în Malta și s-a întors pentru un alt concert la 6 noiembrie 2010. Ricchi e Poveri a realizat un mare turneu în Italia și Slovenia în 2012.

În 2013 trupa a amânat un concert în România, în urma unei tragedii. Fiul lui Franco Gatti (70 de ani), liderul celebrei trupe italiene, a fost găsit mort în casă, la numai 23 de ani. Tragedia s-a petrecut în 13 februarie. Trupul lui Alessio Gatti a fost găsit în locuința sa din Capolungo, la est de Genova. În urma tragediei, trupa Ricchi e Poveri și-a anulat apariția la Festivalul de la San Remo. De asemenea, concertul pe care formația urma să-l susțină în România, la Sala Palatului din București, a fost reprogramat.

A fost un moment în care cei trei au fost pe punctul de a încheia cariera muzicală, după 40 de ani. După concertul susținut la București, în martie 2013, cei trei au mărturisit, într-un interviu, că publicul cald pe care l-au întâlnit la București le-a dat putere.

problems with writing essays

”A fost un moment de cumpănă, cât pe ce să abandonăm totul, fără recuperarea lui Franco nu am putut continua ce ne-am propus. Am trecut de patru decenii de carieră, însă nu ne-am fi închipuit că o să ne despărțim într-un astfel de tragic moment. Însă, muzica vindecă, avem atâtea de spus, iar prietenii noștri, publicul, ne-au dat putere. Căldura concertului de la București de anul trecut, primul eveniment live după nefericitul eveniment din februarie 2013, ne-a făcut să ne răzgândim”, au declarat atunci Angela Brambati și Ang Franco Gatti a primit atunci în dar un tablou, de la fanii bucureșteni, ce reprezenta un copil cu aripi de înger. Artistul a fost impresionat de gest, l-a luat în Italia și l-a dus la mormântul fiului său.

Angela a primit, în timpul concertului de anul trecut, zeci de buchete de flori și… dulceață de trandafiri, despre care a spus că este preferata ei.

La 26 februarie, Ricchi e Poveri revine la București, la Sala Palatului, pentru un nou concert, pentru a reaminti publicului din România celebrele lor melodii — ”Mamma Maria”, ”Acapulco”, ”Sara perche ti amo”, ”Che sara”, ”Voulez-vous danser”, ”Dimmi quando”, ”Parla con cuore”, alături de piese incluse pe noul dublu album ”BEST OF”.

Angela, Angelo și Franco ajung în România pe 25 februarie și vor fi cazați la un hotel de cinci stele din București. Au transmis deja organizatorilor rugămintea de a li se pregăti doar mâncare tradițională românească. De asemenea, și-au exprimat dorința de a asculta live muzică lăutărească. Angela Brambati declara, recent, amintindu-și concertul de anul trecut: ”Organizatorii ne-au invitat la restaurant și, de fapt, tot restaurantul era închiriat pentru noi. Am mâncat ce ne-am dorit, a fost un fusion culinar, nu-mi aduc aminte care au fost produsele voastre tradiționale, dar vinul românesc e special, aduce aminte de cel de acasă, în special cel spumant”.

“Vom cânta melodii care n-au mai intrat în playlist-ul de anul trecut, dar și cele mai cunoscute șlagăre”, a mai spus Angela.

Discografia trupei cuprinde albumele ”Ricchi e Poveri” (1970), ”Amici miei” (1971), ”Penso sorrido e canto” (1973), ”Dolce frutto” (1974), ”I musicanti” (1975), ”Questo amore” (1978), ”La stagione dell’amore” (1980), ”…E penso a te” (1981), ”Mamma Maria” (1982), ”Voulez-vous danser” (1983), ”Dimmi Quando” (1985), ”Pubblicita” (1987), ”Una domenica con te” (1990), ”Allegro italiano” (1992), ”Parla col cuore” (1998), ”Perdutamente amore” (2012).

De la debut, formația a vândut peste 20 de milioane de discuri și a scos 19 albume de studio.

AGERPRES/(Documentare — Marina Bădulescu, editor: Cristian Anghelache)

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2014/02/25/pop-rock-international-ricchi-e-poveri-08-47-02

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;prada portafoglio
toms outlet
michael kors uk sale
mulberry bags uk
cheap mcm bags
Buy Cialis Super Active In Usa. Men’s Health. Blood Pressure, Cheap Prices, Guaranteed Shipping, Mastercard. toms outlet
mulberry bags uk Valtrex To Buy, Valtrex Buy Online, How To buy Valtrex, Buy Cheap Valtrex Online, Valtrex Tablets 500mg, Valtrex 500mg Dosage, buy Valtrex 500mg.
michael kors uk bags
mulberry bags uk
cheap mcm bags

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *