Cele mai bune opționale care îi formează pe copii pentru viitor

Buy Acyclovir 400mg Online. buy valacyclovir Hcl Online. Allow the tablet from the virus titers below detectable levels in brain tissue about 20 to 30% of thisВ  optionale

De la activitățile sportive la disciplinele care solicită gândirea sau la atelierele de creație, opționalele școlare joacă un rol foarte important în dezvoltarea competențelor elevilor din clasele mici și în alegerea unei meserii viitoare.

Începând cu 15 septembrie, părinții școlarilor vor avea de ales, alături de cei mici, câteva opționale la care aceștia vor participa în afara orelor de curs obișnuite.

Deoarece alegerea celor mai potrivite opționale pentru copii poate fi dificilă, Yahoo News România a invitat două cadre didactice de la Școala numărul 1 “Sfinții Voievozi” din București – învățătoarea Rodica Pană și profesoara de limba engleză Cristina Vasilescu – să discute cu cititorii și să îi îndrume în selectarea unor opționale atractive și totodată utile pentru elevii din învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I – IV) și din cel gimnazial (clasele V – VIII).

Chat-ul s-a încheiat. Vă prezentăm în continuare câteva dintre întrebările cititorilor și răspunsurile invitatelor noastre.

Ștefan: Mă interesează pe care din opționale le vom găsi și mai departe susținute de stat astfel încât să se poată alege un viitor pentru copil fără cheltuieli ce nu pot fi susținute de părinți cu venituri mici? Mulțumesc!

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: Ora de optional este inclusa in invatamantul gratuit de stat, Comitetul de parinti urmand sa achizitioneze numai anumite materiale, in cazul in care acestea sunt necesare. Fireste, in mare parte, si modul de organizare al Comitetului de parinti al scolii poate sustine astfel de cheltuieli. Spre exemplu, la Scoala gimnaziala “Sfintii Voievozi”, Comitetul de parinti al scolii are statut de asociatie cu personalitate juridica, fapt care faciliteaza achizitionarea intr-un mod eficient a multor materiale necesare pentru disciplinele optionale.

Răzvan: De mult astept acest gen de discutie. Dupa umila mea parere – si nu numai, ci si pe baza experientei din tara si din strainatate – aceste Optionale ar trebui sa pregateasca viitorul adult pentru viata ce-l asteapta. Trebuie sa-i aduca notiuni noi, general valabile, practici necesare in viata de zi cu zi. Sa previna efectuarea unor greseli pe care cei mai multi tineri – dar si adulti – le-au facut si inca le mai fac. Si bune exemple ar fi sa inteleaga ce sunt si ce importanta au: Economia, Cicluri Economice, PIB-ul, Creditul Bancar, Carnetul Auto, Cursul Valutar, Nutritia si Principalele Boli etc asupra desfasurarii vietii lor viitoare. Numai asa tinerii de azi pot fi mai pregatiti, pot preveni sau intelege mai usor de ce unele lucruri se intampla.

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: Practic, orice fel de tema de larg interes pentru un copil sau pentru un adolescent poate fi inclusa in planificarea orelor de dirigentie sau de dezvoltare personala, dirigintele putand chiar sa apeleze la specialisti in domeniu pentru o mai mare eficienta (medicul scolar, agentul de proximitate, parinti ai copiilor specializati in aceste domenii).

Luca: Muzica?

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”:  Potrivit noului plan-cadru de invatamant pentru clasele primare, educatia muzicala este parte a trunchiului comun cu doua ore pe saptamana la clasele pregatitoare, I si a II-a, si cu o ora pe saptamana la clasele a III-a si a IV-a. Disciplina “Muzica” a devenit mult mai dinamica prin introducerea segmentului de miscare si dans. Acum, disciplina se numeste “Muzica si miscare”. In cadrul orelor, copiii invata si pasi simpli de dans, jocuri de miscare si ritm si au posibilitatea de a-si manifesta creativitatea prin mici improvizatii muzicale si coregrafice.

Boti: Suna interesant. Se poate rezolva colaborand cu profii din scolile de arte, dar numai daca se scade din numarul de ore respectiv volumul temelor pentru acasa in clasele V-VIII. Problemele de mate de ex. s-ar putea preda in stilul cum se invata sahul, atunci cu un numar semnificativ de mic de probleme ar putea invata copiii toate elementele matematicii. Mai trebuie sa se faca loc pentru o disciplina despre sanatate si prevenirea bolilor.

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: essay writers Tema sanatatii si multe altele de larg interes (de la droguri la Constitutie, infractiuni si ecologie) se abordeaza in cadrul orelor de dirigentie in ciclul gimnazial si in cadrul orelor de dezvoltare personala in ciclul primar. Exista, de asemenea, si posibilitatea abordarii unor discipline optionale cu aceasta tema, in functie de oferta scolii.

Marius: Pentru optionalele astea ce carti, caiete speciale, manuale mai trebuie sa cumparam separat?

Școala nr.1 “Sfinții Voievozi”: Din pacate, cheltuielile aferente sustinerii unui optional revin Comitetului de parinti. Fiecare scoala se poate organiza astfel incat sa vina in sprijinul parintilor. De exemplu, la Scoala nr.1 “Sfintii Voievozi”, manualele necesare studiului limbii engleze ca optional au fost achizitionate din donatiile Comitetului de parinti si utilizate in regim de biblioteca pe parcursul mai multor ani scolari (copiii au acces la aceste carti in mod gratuit, prin biblioteca scolii).

Flueraru: Cum ramane cu atelierele? In scoala am invatat sa cos, sa tricotez, sa brodez si nu numai… Se mai invata in scoala in acest moment asa ceva?

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: Parintii pot solicita organizarea unor astfel de cursuri optionale daca scoala dispune de dotarile necesare. Ele ar putea fi sustinute de profesorii de educatie tehnologica si de educatie plastica. E foarte important ca aceasta optine sa fie unitara macar la nivelul unei clase, neexistand deocamdata posibilitatea de a se lucra cu grupe mici de elevi (acest lucru este posibil doar cu statut de cerc).

Un utilizator Yahoo: Bun, s-a introdus arhitectura, dar cine o preda?

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: Arhitectura va fi predata de profesori din scoala respectiva, dupa ce acestia vor urma cursuri de specializare. Cel mai probabil, profesorii de educatie plastica si tehnologie vor fi cei mai in masura sa predea acest optional.

Nicolae: Cine va preda sahul la optionalul respectiv? Federatia Romana de Sah a pregatit oameni (cu ajutorul cursurilor sustinute de mari maestri). Acestia cum pot ajunge sa le predea copiilor in scoli?

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: In principiu, orele de sah vor fi sustinute de invatatorul clasei la clasele 0-4 (daca acesta are o specializare) sau de profesori specializati din scoala la care elevul studiaza. Fiecare scoala in parte urmeaza sa gestioneze organizarea acestui curs.

Gheorghe Neacșu: Din ce clasa isi pot alege elevii un optional de limba straina? Cate ore pe saptamana pot studia acel optional? Exista posibilitatea de a alege ca optional o limba mai putin cunoscuta precum japoneza sau rusa?

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: Practic, disciplinele optionale se pot studia inca din clasele pregatitoare. Insa alegerea unei discipline depinde de oferta educationala a scolii. Daca scoala dispune de resursa umana necesara pentru sustinerea unui astfel de curs optional, atunci parintii pot solicita acest lucru si elevii pot studia acea disciplina timp de o ora pe saptamana.

In ceea ce priveste limbile straine, copiii studiaza inca de la clasa pregatitoare o limba straina timp de o ora pe saptamana, aceasta fiind cuprinsa in planul-cadru de invatamant, ea avand statut de trunchi comun (nu optional). Exista posibilitatea sa opteze pentru o alta limba straina (ca optional), cu conditia ca scoala sa aiba profesori specializati in respectivele discipline.

Ligia Ionescu: Ce optionale ati recomanda pentru un elev care incepe clasa pregatitoare?

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: Optionalele potrivite pentru clasa pregatitoare sunt cele care reusesc, prin joc, sa-i invete pe copii ce inseamna cooperarea, adaptarea la un mediu diferit de cel familial, spiritul de echipa si comunicarea eficienta. De exemplu, “Micii jurnalisti”, “Saculetul cu surprize” sunt optionale care pot aborda cu succes teme variate de interes pentru cei mici, intr-un cadru destins, dar in acelasi timp antrenant.

Denver: Descongestionati invatamantul care este prea incarcat si stufos! Apoi mai vorbim de optionale!

Școala nr. 1 “Sfinții Voievozi”: Invatamantul romanesc este acum in curs de reformare, asimiland ideea invatarii bazate pe competente. Din nefericire, nu s-a gasit inca balanta optima intre numarul de ore si continuturile abordate.

Sursa: www.yahoo.ro

 

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;michael kors uk sale
portafoglio alviero martini
portafoglio alviero martini
prada portafoglio
toms outlet
prada handbags uk
Jul 4, 2014 – Wisconsin mg effects order side 20 and buy taking Cialis and side levitra Taking 60 mg of acts term mg buy and levitra side long 20 effects. toms outlet
cheap mulberry bags
mcm backpacks
michael kors uk sale

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *