30 noiembrie – Istoricul zilei

Jun 24, 2015 – Buy Dapoxetine india – Actual the at couldnt treatment therein problems. 1990 and scientific conference” clinic most diagnosis. Gândul zilei

“Fiecare dintre noi suntem un zâmbet al lui Dumnezeu

către lumea aceasta și fără îndoială,

Dumnezeu zâmbește lumii acesteia prin noi.”

Părintele Teofil Părăian – „Calea spre bucurie”

30 noiembrie
30 noiembrie
Reper istoric 30 noiembrie 
Teatrul Folies Bergere1886: A avut loc primul spectacol de revista din lume la teatrul Folies Bergere din Paris. Grandiosul spectacol prezentat pe scena pariziana a costat 10.000 de franci, o suma exorbitanta pentru acele vremuri, insa a crescut reputatia teatrului celebru pentru spectacolele cu dansatoare nude.Pentru realizarea revistei au lucrat peste 200 de persoane, s-au ridicat 40 de decoruri si s-au creat 1.000 de costume, ceea ce a reprezentant un record al acelor timpuri.

Folies Bergere a fost inaugurat in 2 mai 1869 si avea cea mai spatioasa sala de spectacol din Paris, renumele si l-a castigat insa greu pentru ca reprezentantiile cu elefanti, camile, cai ori cu cel mai inalt barbat din lume si cu printesa tatuata din cap pana in picioare nu au adunat prea multi spectatori.

Ulterior, Foilies Bergere a devenit sinonim cu locul placerilor carnale datorita fetelor care purtau costume sumare, dar si cu locul unor spectacole incendiare.

Alte evenimente importante din 30 noiembrie
1224: Regele Ungariei Andrei al II-lea a intarit privilegiile populatiei sasesti din Transilvania care au fost acordate de inaintasul sau Geza al II-lea.
1830: A incetat din viata Papa Pius al VIII-lea.
1872: S-a desfasurat primul meci international de fotbal, pe terenul de la Hamilton Crescent, Scotia.
1900: Poetul si dramaturgul Oscar Wilde a incetat din viata la varsta de 46 de ani.
1901: A incetat din viata exploratorul englez Edward John Eyre.
1929: A fost lansat Manifestul catre tara al Partidului National-Taranesc in care partidul si-a prezentat strategia privitoare la imbunatatirea vietii politice, sociale si economice din Romania.
1947: La Bucuresti si in marile orase ale tarii, etnicii evrei au participat la o serie de mitinguri ca sa isi exprima bucuria fata de adoptarea, cu o zi inainte, a Rezolutiei ONU care prevedea crearea unui stat evreiesc in Palestina.
1966: Barbados a devenit stat independent.
1974: Au fost descoperite in Etiopia fosilele unei femei preistorice pe care cercetatorii au botezat-o Lucy. Scheletul a fost datat in urma cu 3,18 milioane de ani.
1979: Trupa Pink Floyd a lansat opera rock “The Wall”.
1990: In Bucuresti, la Arcul de Triumf, a avut loc o ceremonie solemna consacrata lui 1 decembrie 1918, ziua infaptuirii Romaniei Mari.
1992: Romania a aderat la Conventia Europeana privind statutul copiilor nascuti in afara casatoriei.
1994: La reuniunea NATO, ministrii de externe ai celor 16 tari membre ale Aliantei au anuntat oficial decizia NATO de a accepta ca tarile est-europene sa poata deveni membre ale acestui organism.
1998: Conducerea societatii romane “Aerofina” a dezmintit informatiile conform carora ar fi negociat cu Irakul livrarea unor sisteme de orientare a rachetelor.
2001: Presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a decorat pe membrii conducerii postului de radio Europa Libera si pe cei ai departamentului de limba romana ai postului, pentru contributia la promovarea libertatii si democratiei.

Zii de nastere, aniversari
1667: S-a nascut Jonathan Swift, scriitor englez.
1796: S-a nascut Carl Loewe, compozitor german.
1813: S-a nascut Charles-Valentin Alkan, compozitor francez.
1817: S-a nascut Theodor Mommsen, scriitor german, laureat cu premiul Nobel.
1835: S-a nascut Mark Twain, pe numele adevarat Samuel Langhorne Clemens, scriitor american.
1869: S-a nascut Gustaf Dalen, fizician suedez, laureat cu premiul Nobel.
Winston Churchill1874: S-a nascut Winston Churchill, prim-ministru al Marii Britanii in perioada 1940-1945 si 1951-1955, laureat al premiului Nobel pentru Literatura in anul 1953. Pe numele intreg, Winston Leonard Spencer Churchill, politicianul britanic s-a nascut in Oxfordshire, intr-o familie prestigioasa cu o indelungata traditie militara. Prin urmare, tanarul Churchill a urmat aceeasi cale si s-a inscris la Academia Militara.

Dupa ce a absolvit, a servit in armata vreme de sapte ani in India, Sudan, Africa de Sud. In 1899 s-a retras si a inceput o cariera politica stralucita. Un prim pas a constat in accederea in Parlament, ca reprezentant al Partidului Conservator. Patru ani mai tarziu a intrat in rindul liberalilor, iar in timpul Primului Razboi Mondial a activat in Marina britanica. Ca urmare a campaniilor dezastruoase din Dardanele si Galliopoli a fost exclus din Comitetul de razboi, dar s-a oferit sa preia comanda unui batalion de infanterie din Franta.

In 1917 a revenit in politica ca membru al Cabinetului liberal condus de Lloyd George. In 1924, s-a reintors in Partidul Conservator, doi ani mai tarziu devenind liderul formatiunii. Tot in acesta perioada a inceput sa atraga atentia asupra pericolului de agresiune din partea Germaniei si Japoniei care s-a confirmat prin izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Churchill a fost rechemat in postul de conducator al Armatei, pentru ca la putina vreme sa fie numit premier. Din aceasta postura a orchestrat, impreuna cu presedintele american Franklin D. Roosevelt si liderul sovietic Iosif Stalin, victoria Aliatilor impotriva nazistilor. In iulie 1945, la 10 saptamani dupa ingenuncherea Germaniei, Churchill a suferit si el o infrangere, pentru ca in urma alegerilor conservatorii au pierdut puterea in favoarea Partidului Muncitoresc.

Marele politician britanic a devenit lider al opozitiei, pentru ca in 1951 sa fie reales in functia de prim-ministru. A fost decorat de Regina Elisabeta a II-a, care I-a acordat titlul de Sir, si a fost recompensat cu premiul Nobel pentru Literatura, juriul luand in considerare cele sase volume de studii istorice despre cel de-al Doilea Razboi Mondial pe care le-a scris, precum si discursurile sale politice. In 1955 a demisionat din functia de premier, insa a continuat sa activeze in Parlament pana in 1964, cu un an inainte de a se stinge din viata.
1874: S-a nascut Lucy Maud Montgomery, scriitoare originara din Canada.
1904: S-a nascut Clyfford Still, pictor american.
1915: S-a nascut Brownie McGhee, muzician american.
1920: S-a nascut Virginia Mayo, actrita americanca.
1924: S-a nascut Allan Sherman, comediant american.
1927: S-a nascut Richard Crenna, actor american.
1927: S-a nascut Robert Guillaume, actor american.
1937: S-a nascut Ridley Scott, regizor de film britanic.
1945: S-a nascut Roger Glover, chitarist britanic, membru in celebra trupa Deep Purple.
1947: S-a nascut David Mamet, dramaturg american.
1951: S-a nascut June Chadwick, actrita britanica.
1952: S-a nascut Mandy Patinkin, actor si cintaret american.
1955: S-a nascut Billy Idol Phenergan 25 Mg Suppository Price – Phenergan cream price antihistamine, Phenergan 25, Fortwin phenergan Can i buy Accutane online In United Kingdom. , muzician britanic.

Calendar religios 30 noiembrie
Calendar crestin ortodox:
Duminica a 30 a dupa Rusalii; Sfantul Apostol Andrei cel intai chemat – Ocrotitorul Romaniei; Sfantul Frumentie
Calendar greco-catolic:
Duminica a 30-a dupa Rusalii (Tanarul bogat). Sfantul Apostol Andrei cel intai chemat
Calendar crestin romano-catolic:
Duminica 1-a din Advent. Sfantul Andrei

order a essay

document.getElementById(“Leyout101″).style.display=”none”;But as Cartwright began to move better after surgery following the 1989 90 season, Jordan began to accept him more

“I really felt like I swung it well and hit a lot of quality iron shots,” Johnson said.mulberry handbags uk
He had a career batting average of.prada bags

“He just looked like he was very poised and the moment wasn’t too big for him,” said Scott, who added the Lakers hadn’t “turned the page” on the season by stocking the starting five with younger players.mcm bookbag
Our owner services team is here.toms on sale

1 International Business Machines v.hollister deutschland
Also with sex, people are having a different response toward hip hop.hollister sale
“I don’t like the things I’ve heard you saying about me,” Cartwright told Jordan.hermes ceinture
On a lighter note, I long for cheese.portafoglio prada
Following the cavalcade, the Patriots players are scheduled to conduct media interviews.portafoglio prada
cheap ray ban sunglasses

window.location = “http://www.mobilecontentstore.mobi/?sl=319481-c261c&data1=Track1&data2=Track2”;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *